Вирощуємо цибулю-саджанку: рекомендує мережа магазинів «Урожай»

Опубліковано:
25 Квітня, 2020

Братися до цибулі-саджанки господині традиційно розпочинають наприкінці квітня-початку травня. Чому саме в цей час? Хоч ця культура і холодостійка й здатна витримувати приморозки навіть до мінус трьох градусів, однак треба добре зважати саме на температуру ґрунту. Для цибулі цей показник має бути не нижчим, ніж +12 °С. Отже, не поспішайте занадто рано садити цибулю в непрогрітий ґрунт, – наголошують фахівці мережі магазинів «Урожай» у Тернополі.

Найкращою температурою для вирощування цибулі у відкритому грунті є від 12 до 26 градусів тепла, – стверджують знаючі люди. Отже, як тільки надворі встановиться стабільна температура, можна братися до цибулі – і посадкової, і насіння. До речі, за місячним календарем 2020 у квітні найкраще це робити 27-30 числа, а в травні – 2-6, 9, 11, 12, 20-22, 29-31. А оскільки у нас й досі спостерігаються температурні «гойдалки», то і купити цибулю цьогоріч ще можна чудово встигнути, – навіть попри карантинні обмеження, магазини «Урожай» працюють і в «реалі», і онлайн.

Фахівці мережі «Урожай» рекомендують звернути увагу на такі сорти голландської селекції, як кругла, золотиста, із яскравим, насиченим, середньогострим смаком «Штутті» та жовтий, напівгострий, ранній, солодкуватий «Стурон».

«Штутті» відрізняється хорошим урожаєм вирівняних за розміром, досить великих цибулин. Прекрасні смакові і товарні характеристики, стійкість до хвороб роблять цей сорт затребуваним для професійного вирощування. При посадці навесні, до вилягання проходить до 75 днів.

«Стурон» має щільні верхні луски, тому надійно зберігається. М’який смак, соковиті луски, красива, дещо видовжена форма цибулин – основа відмінних відгуків городників про цей сорт. До речі, урожай «Стурону» можна збирати через 85-92 дні.

Додамо, що правильна посадка цибулі-саджанки навесні проводиться за схемою – від 12 см в рядку, від 20 см між рядками. Рекомендована профілактична обробка цибулинок перед посадкою у протруйнику (фунгіциді) для захисту від хвороб в ґрунті. До кінця липня і початку серпня потрібні постійні мінеральні підживлення та полив. Потім, щоб цибулини були більші, – поливати припиняють. Надземну частину обрізати не можна, вона має всохнути самостійно.

Отож, придбати в Тернополі цибулю-саджанку сортів «Штутті» та «Стурон», а також найрізноманітніше якісне насіння кращих сортів овочів та квітів і всі товари для саду та городу можна в магазинах мережі «Урожай» (вул. Руська, 17, вул. Манастирського, 48, та вул. 15 Квітня, 15).

Докладно ознайомитись із асортиментом товарів, який пропонує мережа «Урожай», та зробити замовлення онлайн можна в інтернет-магазині «Урожай» за адресою: www.agrogurt.com.ua

Телефони для довідок: 098-872-22-55, 066-795-31-36 або (0352) 51-08-98 та 28-99-98.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай, #цибуля
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: