«Таких нарколабораторій ще не було»: у Тернополі виявили «підприємство» з виготовлення амфетаміну

Опубліковано:
23 Квітня, 2020

У Тернополі, 22 квітня, правоохоронці виявили нарколабораторію з виготовлення амфетаміну. Наркотичні речовини у твердих, рідких, кристалічних та порошкоподібних формах, спецобладнання для виготовлення синтетичних наркотиків, ваги, засоби для фасування, гроші, довідники з адресами та два автомобілі — усе це вилучили правоохоронці під час п’ятнадцяти санкціонованих обшуків.

Організатором нарколабораторії є раніше судимий за вбивство тернополянин. У свої спільники він взяв друзів та родичів, які неодноразово притягувалися до відповідальності за наркозлочини. Для того щоб облаштувати нарколабораторію, де можна б було виготовлювати наркотичні речовини, «підприємці» знайшли відповідне приміщення в межах Тернополя, яке добре провітрювалося.

Як повідомляють в поліції, таких лабораторій на території Тернопільщини ще не було. Фігуранти варили амфетамін за рецептами, знайденими в інтернеті.

«Інгредієнти учасники замовляли через інтернет, а отримували на одному із поштових відділень обласного центру на прізвища неіснуючих людей. Амфетамін варили з ртуті, спирту, оцту та інших прекурсорів, які негативно впливають на організм людини», — каже слідчий ГУНП в Тернопільській області Богдан Бондар.

Читайте також

Надалі готові наркотичні речовини виставляли на продаж. За грам готового амфетаміну «підприємці» просили шістсот гривень. Гроші покупці перераховували на картки підставних осіб.

Наразі, організатора та двох учасників угруповання правоохоронці затримали, а ще двом співучасникам групи готується підозра згідно частини2 статті 307 ККУ. Триває слідство.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #амфетаміни, #нарколабораторія, #наркотичні речовини, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: