Днями народний депутат України, керівник обласного гуманітарного штабу з протидії коронавірусу Іван Чайківський подякував бізнесменам, зокрема, аграріям, ініціативним громадянам, добродіям, які пожертвували кошти благодійним фондам, зініційованим штабом, аби вони могли допомогти медикам засобами захисту.

У Бережанському, Козівському, Зборівському, Тернопільському і Підгаєцькому районах, що входять до 165 виборчого округу, у громадських організаціях відкрито благодійні рахунки, де можна вносити кошти. – Гарантуємо, що кожна копійка буде використана раціонально і за них придбають засоби захисту для наших медиків, які нині на передовій у боротьбі з пандемією, – зазначив Іван Чайківський.

null

Ще перед початком пандемії в Україні, розуміючи, що нас не омине ця біда, народний депутат України Іван Чайківський із помічниками об’їхав округ, зустрівся з лікарями. Медики говорили, що вони готові зустріти пандемію, тільки не мають з чим. Тому в Івана Адамовича виникла ідея звернутися до бізнесу і допомогти лікарям, аби вони відчували себе захищеними. 

Відтак було організовано гуманітарний штаб – майданчик, де зібралися небайдужі люди, які  роблять все для того, аби захищеними почувалися лікарі і жителі не тільки п’яти згаданих районів, а й усієї області. За чималі кошти, зібрані волонтери придбали і вже передали медикам.  

null

Натхнені таким благородним прикладом, активізувалися і небайдужі люди у Підгайцях. На пропозицію співпраці щодо допомоги медикам засобами захисту відгукнулася громадська організація «Спілка учасників АТО та волонтерів Підгаєччини «Тур», яку очолює Юрій Черевка. З власної ініціативи розпочали шити захисні маски, в основному у своїх домівках. Забезпечували ними лікарів, поліцейських, працівників служби з надзвичайних ситуацій, соціального захисту. Особливо долучилися до цієї роботи Наталія Герлих, Надія Купчинська, Марія Парада, Ольга Процак. За це їм подяка, – каже один з координаторів Підгаєцького штабу для боротьби з корона вірусом Петро Заставецький. – А ще завдяки таким небайдужим людям як народні депутати України Іван Чайківський, Іван Калаур, місцевим жителям Наталії Олинець–Войтович, Людмилі Хиляк, Миколі Безкоровайному, багатьом підприємцям, вдається здійснити усе заплановане.

Приміром, від компанії «Агропродсервіс» тут отримали 300 захисних костюмів, які передали у лікарню, звідти частину їх доставили у ФАПи Підгаєччини. А ще 100 респіраторів, які також використовують медики.

null

Головний лікар Підгаєцької районної лікарні Ігор Кушнір відзначив, що допомога була першою і своєчасною,адже завдяки сприянню народного депутата України Івана Чайківського, отримали необхідні засоби захисту. До того ж, як повідомив Ігор Богданович, дякуючи Івану Адамовичу ще додатково медикам надійшла сотня захисних костюмів і респіраторів.

Головне, каже Петро Заставецький, що люди небайдужі до чужої біди. Приносять у громадську організацію речі, які можуть знадобитися не тільки медикам, а й іншим жителям району. Наприклад, Микола Безкоровайний дав рулон агроволокна, з якого вдалося пошити захисні костюми. Людмила Хиляк презентувала для потреб відповідних служб обприскувач. І таких прикладів – десятки.

Найважче – це придбати те, що потрібно лікарям, адже на ринку багато перекупників, ціни повиростали і знайти дешевше не так просто. Оцінку таким спекуляціям має дати влада, принаймні, після виходу із цієї кризи.

Петро ПАНЬКІВ

РАХУНОК ДЛЯ БЛАГОДІЙНИХ ВНЕСКІВ У ПІДГАЄЦЬКОМУ РАЙОНІ:

Найменування отримувача: 

ГО «Спілка учасників АТО та волонтерів Підгаєччини»

UA 3385450000026006300640464 ЄДРПОУ 40973243 у ТВБВ № 10019/033 філії Тернопільське обласне управління АТ «Ощадбанк» МФО 338545

Призначення платежу: надання благодійної допомоги.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгайці, #тернопіль, #тернопільські новини, #чайківський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: