Голова ТОДА Труш пообіцяв, що хворих на коронавірус мешканців Тернопільської області лікуватимуть у Першій обласній інфекційній лікарні

Опубліковано:
21 Квітня, 2020

В зв’язку з тим, що інфекційне відділення Тернопільської міської лікарні Швидкої допомоги не зможе вмістити всіх хворих на коронавірус жителів області, Тернопільська обласна державна адміністрація завершує проект створення Першої обласної інфекційної лікарні. Цей медзаклад буде працювати на базі Тернопільського обласного фтизіопульмонологічного центру – так званого протитуберкульозного диспансеру у Великій Березовиці. Відтак інфіковані на COVID-19 мешканці Тернопільської області зможуть лікуватися у забезпеченій всім необхідним лікарні. А Тернопільщина нарешті втратить статус єдиної області України, де немає обласної лікарні.

Місяць тому у своєму відеозверненні голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш заявив, що прийнято рішення створити Першу обласну інфекційну лікарню.

«Прийнято рішення про переформатизацію однієї з лікарень під Тернопільську обласну інфекційну лікарню, в якій буде виставлено по всіх стандартах ліжка. Тобто, вона зможе вмістити не менше, як 90 людей. Перша обласна інфекційна лікарня», – заявив губернатор.

Очевидно, що завершуються підготовчі роботи і відкриття Першої обласної інфекційної лікарні в Тернопільській області відбудеться найближчими днями. Проект нового губернатора вийшов на фінішну пряму саме тоді, коли епідеміологи прогнозують пік захворюваності на коронавірус. Є впевненість, у Першу обласну інфекційну лікарню вже завезли медикаменти, необхідне медичне обладнання, у тому числі апарати штучної вентиляції легень, обладнанні захисні бокси. Очікується, що місцевим лікарям лікувати хворих будуть допомагати спеціалісти з Києва та Тернополя, які вже мають досвід боротьби з цією недугою.

Також, за словами обласного керівника, до лікування хворих на COVID-19 переформатовані районні лікарні. Як заявив губернатор, районні лікарні забезпечені всім необхідним.

«Кожна районна лікарня вже забезпечена і переформатувалася під інфекційне відділення. Є правильно оформлені інфекційні бокси, де може хворий перебувати певний час, поки не одужає. При потребі, апарати штучної вентиляції легень будуть довозитися в лікарню, якщо буде потреба – з іншого району», – заявив Володимир Труш.

Таким чином, за словами нового голови ТОДА, Тернопільщина готова до піку епідемії коронавірусу. Ефективні дії нового голови ОДА дозволили за короткий термін зупинити паніку, забезпечити лікарів засобами індивідуального захисту та підготувати лікарні області до лікування хворихна коронавірус. Очевидно, що після створення Першої обласної інфекційної лікарні, головою ОДА буде прийняте рішення про створення Другої.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #інфекційна, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: