На карантині всі охочі можуть відвідати 3D-екскурсію у «Печері Вертеба», що на Тернопільщині

Опубліковано:
20 Квітня, 2020

На карантині всі охочі можуть відвідати «Печеру Вертебу», що на Тернопільщині, онлайн. Печера знаходиться у  Борщівському районі і відноситься до обласного краєзнавчого музею. Працівники цього музею запрошують поціновувачів стародавньої історії України і, зокрема, трипільської культури, не виходячи з дому, вирушити у віртуальну 3D-екскурсію одним із відділів музею – єдиним в Україні підземним музеєм трипільської культури “Печерою Вертебою”.

«Кожен, хто обере цю онлайн-мандрівку, зможе віртуально пройтися підземними лабіринтами однієї з найдовших гіпсових печер світу, яка понад 600 років була надійною схованкою і ритуальним святилищем для стародавніх трипільців, що існували на цих землях понад 5000 років тому. Сподіваємося, що ця подорож буде цікавою і багато хто захоче особисто  відвідати печеру після закінчення карантину. А поки що, помандрувати віртуально можна перейшовши за посиланням:  https://my.matterport.com/show/?m=kPF7neX4Sht.», – повідомляють працівники музею.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вертеба, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печера, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: