У Тернопільській єпархії ПЦУ розповіли, як освятити паски, переглядаючи Пасхальне богослужіння онлайн

Опубліковано:
18 Квітня, 2020

У Тернопільській єпархії ПЦУ розповіли, як освятити паски, переглядаючи Пасхальне богослужіння онлайн. Кілька важливих настанов представники церкви опублікували на сторінці єпархії у Facebook:

«Якщо ви не маєте змоги освятити пасхальне приношення іншим способом чи придбати вже освячене, то наводимо інструкцію як це зробити при перегляді Пасхального богослужіння онлайн.

– Перед початком богослужіння приготуйте пасхальне приношення, святу воду та (бажано) освячене зілля, яким будете окроплювати кошик.

– Наприкінці богослужіння священик чи архієрей буде читати молитви на освячення паски та іншої поживи.

– Після закінчення читання молитов, коли священнослужитель буде промовляти “Благословляється і освячується пожива ця”, візьміть зілля і тричі хрестовидно покропіть святою водою пасхальне приношення. Якщо нема зілля і нічого, що можна було б використати для окроплення, можна це зробити просто долонею.

– Важливо пам’ятати, що пожива освячується не самим окропленням, а саме читанням молитов. Окроплення є символічним знаком сходження Божественної благодаті і не заміняє молитви, а доповнює повноту священнодії.

Також варто розуміти, що молитви читаються саме на освячення пасхальних страв, що символізує закінчення посту. Не варто під час цього освячення разом з паскою та їжею окроплювати святою водою хрестики чи ікони, якщо ви не збираєтесь їх їсти.

На фото – владика Нестор освячує паски після Пасхальної літургії у храмі Різдва Пресвятої Богородиці. 8 квітня 2018 року», – йдеться у повідомленні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #нестор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паска, #тернопіль, #тернопільські новини, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: