«Святкування Пасхи дома убезпечить від стрімкого ривка епідемії», – Володимир Труш

Опубліковано:
18 Квітня, 2020

Період, коли люди залишаються дома, неабияк ефективно впливає на спад коронавірусної інфекції. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш.

«За останні вихідні, під час яких було запроваджено більш жорсткі обмеження та рекомендовано виходити з дому лише у разі крайньої потреби, на Тернопільщині вдалося суттєво збавити темпи поширення цієї небезпечної недуги. Ситуація стабілізувалася. Відтак, щоб не звелася нанівець вже виконана робота, вкрай важливо залишатися вдома на Великодні свята, а згодом й на поминальні дні. Саме це убезпечить нас усіх від стрімкого ривка епідемії. А нехтування цим простим правилом призведе до ще більш жорстких карантинних обмежень», — переконаний очільник області.

На цей період в області застосовуватимуть додаткові заходи, а правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі.

«Обов’язок кожного з нас — втримати ситуацію на стабільному рівні. Якщо ми цього не зробимо, карантин продовжиться на значно триваліший термін. Обмежувальні заходи торкнуться ще більшої кількості компаній та підприємств. Бізнес й надалі не зможе повноцінно функціонувати», — наголосив Володимир Труш.

Варто зазначити, у ці дні в містах проводитимуть санітарну обробку вулиць, тож це ще одна з причин залишитися вдома.

Для уникнення масового скупчення людей, власникам закладів роздрібної торгівлі рекомендується призупинити свою діяльність.

У той же час на теренах області активно проводитимуться соціальні акції. У рамках проекту «Підтримка родини» великодні набори на даний час вже отримують дитячі будинки сімейного типу.

Важливо, що Всеукраїнська Рада церков погодилася проводити богослужіння у режимі відео-трансляції. Більшість представників церков заявили, що рекомендуватимуть вірянам святкувати Великдень вдома. Аналогічні рішення прийняли у багатьох країнах світу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великдень, #звернення, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: