«Щоб не допустити порушення правил карантину під час свят»: у Тернополі посилять патруль

Опубліковано:
16 Квітня, 2020

У Тернополі, з 18 по 20 квітня, щоденно патрулюватимуть майже 600 поліцейських та військовослужбовців. У посиленому варіанті також працюватимуть усі екстрені служби.

Як повідомляють в ГУНП, для того щоб не допустити порушення правил карантину, як у Вербну неділю, поблизу храмів та інших культових споруд будуть встановлені патрульні наряди.

«Ми звикли святкувати, зібравшись великою родиною. Та цього року мусимо обмежитися малими спільнотами — у колі сім’ї, у своїй домівці, слухаючи богослужіння онлайн. Такі вимушені заходи – це наша спільна боротьба з недугою, що вражає мільйони людей, забирає життя тисяч. З досвіду – інфекція шириться там, де скупчення людей. Тому наше завдання запобігти цьому», — розповідає начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола.

Правоохоронці також наголошують, що вірянам до храму не варто заходити, у винятковому випадку — одна, дві особи. Інші зобов’язані перебувати на вулиці у захисних масках, дотримуючись дистанції. Що стосується освяти пасок, то поліцейські радять священникам здійснити благословення великоднього хліба у пекарнях, чи безпосередньо у крамницях,  а  в сільській місцевості віряни можуть виставити пасхальні кошики за ворота, де їх освятять священники.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #великдень, #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #паска, #пасха, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: