Почаївську лавру вимагають закрити на карантин

Опубліковано:
15 Квітня, 2020

Сьогодні, 15 квітня 2020 року, голова політради Української Галицької партії (УГП) Ірина Моряк звернулась до центральних органів влади із вимогою закрити Почаївську лавру Московського патріархату хоча б на період карантину. Відповідний лист надіслала до президента України, прем’єр-міністра та голови Тернопільської ОДА.  

Про це “Щоденний Львів” повідомили в пресслужбі партії.

У партії переконують, ієрархи Російської православної церкви в Україні (Московського патріархату) легковажать державними розпорядженнями і в масовому порядку не дотримуються безпекових обмежень щодо непоширення коронавірусу. Одним із наслідків такої поведінки вже стало масове інфікування духовних осіб московського обряду у Києво-Печерській лаврі, що може вилитися у масові захворювання парафіян, котрі численно відвідували відповідні релігійні заходи. 

Оскільки духовенство Почаївської лаври перебуває в перманентному контакті з духовенством вже закритої на карантин Києво-Печерської лаври, до них також варто застосувати жорсткіші міри. Адже на початку квітня  стало відомо про позитивний тест на коронавірус жителя містечка Шепетівки, який, найбільш імовірно, заразився в Почаївській лаврі. А ще раніше, 23 березня, у восьми паломників з Молдови, які повернулися з Почаївської лаври, було виявлено COVID-19. Всього на території Лаври проживають дві і пів сотні осіб, які перебувають у надто тісному контакті один з одним.

“Московський Патріархат в Україні став одним із найбільших розповсюджувачів коронавірусу. Бо вони сплутали віру і обряди, не змогли відмовитися від приходу людей, які в цей час приносять найбільше грошей.Тим самим наразили цих людей і себе самих на небезпеку. Чи зробить влада нарешті належні висновки? Чи приструнить цих агентів Путіна? Чи повикидає нарешті їхніх ставлеників з усіх державних структур? Бо це вже стало питанням не релігії – а національної безпеки.” – коментує очільниця Української Галицької Партії Ірина Моряк.

Тому заради збереження здоров’я населення та щоб люди не наражалися на зараження небезпечною інфекцією, Українська Галицька Партія закликає вище керівництво держави та області дати належне розпорядження відповідним службам про закриття на карантин Почаївської лаври у м. Почаїв Кременецького району Тернопільській області і провести тестування на наявність коронавірусу осіб із груп підвищеного ризику її кліру.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: