Степан Барна: Ми змушені піднімати питання про створення антикризового штабу в області через наслідки бездіяльності облдержадміністрації впродовж останнього року

Опубліковано:
15 Квітня, 2020

Під час сесії Тернопільської обласної ради ми підняли два дуже важливих питання: це виділення додаткових коштів на зарплати для медиків, а також створення антикризового штабу для подолання наслідків економічної кризи. 

Пріоритет – це, звичайно, протидія вірусній епідемії. Для цього на заробітні плати для медичних працівників області було спрямовано 13 млн. грн., а також майже мільйон гривень на доплати лікарям за березень, котрі безпосередньо беруть участь в протидії коронавірусній інфекції.

Йшлося й про необхідності створення антикризового штабу, спрямованого на вихід з економічної кризи, котра сьогодні сформувалася внаслідок бездіяльності влади, а також бездіяльності обласної державної адміністрації впродовж останнього року.  

Чому ми про це говоримо? Бо бачимо чіткі показники. Майже 10% суб’єктів господарювання області тільки за підсумками квітня зупинили свою діяльність. Прогнозують, що до кінця травня таких суб’єктів господарювання буде 35-40%, а це кілька тисяч безробітних в Тернопільській області. Власне, це питання має стояти на порядку денному у влади. З боку ж нашої фракції «Європейської солідарності» ми впевнено заявляємо, що робимо все необхідне. Це проявляється як на політичному рівні у голосуваннях за конструктивні речі, так і в гуманітарних проектах допомоги соціально незахищеним категоріям людей і забезпечення лікарів засобами індивідуального захисту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #барна, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: