Верховна Рада ухвалила новий бюджет 2020: що очікувати українцям?

Опубліковано:
14 Квітня, 2020

Через всесвітню пандемію Верховна Рада України ухвалила новий бюджет на 2020 рік. Так, завдяки новим зміна, країна пристосувалася до світової економічної кризи та введеного карантину. Про це повідомляє obozrevatel.

Так, згідно з прийнятим бюджетом, українцям слід очікувати: подорожчання долара, зростання цін, падіння зарплат та безробіття. Зокрема, ВВП скоротиться на 3,9%, ціни зростуть на 8,7% (раніше планували 5,6%), а курс гривні становитиме 29,5 грн/$ замість 27 грн/$. Також, скоротять доходи країни на 120 млрд грн. Економісти вважають, що такі зміни не можливі до виконання. Проте, урядовці переконують, що з другої половини року відбудеться економічне зростання.

У новому бюджеті передбачено скорочення витрат у таких галузях: освіта та наука – мінус 3 млрд грн; пільги та субсидії – мінус 8,2 млрд грн; Державний фонд регіонального розвитку – мінус 2,6 млрд грн; Держслужба статистики – мінус 1,2 млрд; Міністерство розвитку громад та територій – мінус 1,8 млрд грн; Міністерство культури – мінус 7,2 млрд грн; охорона здоров’я – мінус 922 млн грн; Державне агентство інфраструктурних проєктів – мінус 959 млн грн; зменшили бюджет на Фонд боротьби з коронавірусом – з 97,06 млрд до 64,67 млрд грн тощо. Також, зріжуть заробітну плату, на період карантину, суддям, прокурорам, чиновника та народним депутатам. Вони повинні будуть отримувати зарплати в розмірі до 10 мінімалок (47 тисяч гривень).

«Зазначене обмеження не застосовується під час нарахування заробітної плати особам, які безпосередньо залучені в заходах, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, що спричинена коронавірусом SARS-CoV-2, та які беруть участь у здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони, зокрема в Операції Об’єднаних сил (ООС)», – йдеться в оновленому бюджеті.

Проте, не зважаючи на урізання витрат, деякі все-таки залишили. Зокрема, виділи кошти на будівництво сучасного біатлонного комплексу в с. Поляниця Івано-Франківської області. Також залишили 4 млрд грн для аграріїв.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #витрати, #економічна криза, #карантин, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: