Літературно-мистецький конкурс «ТЕРНОслов, 2020» – приймає творчі роботи у шести номінаціях

Опубліковано:
12 Квітня, 2020

Літературно-мистецький конкурс для творчих дітей, підлітків, молоді м. Тернополя від 5 до 20 років “ТЕРНОслов, 2020” з 10 квітня розпочинає прийом робіт. Учасники конкурсу будуть змагатись у шести основних номінаціях: «Проза» (у тому числі «Публіцистика»), «Поезія», «Живопис», «Рисунок», «Комікс», «Відео» (від 1 до 3 хв. на задану тему у вигляді анімації, монологу, постановці тощо.)

Триватиме збір робіт до 31 серпня. Твори на конкурс «ТЕРНОслов 2020» приймають на електронну скриньку irma21@i.ua із позначкою «Конкурс ТЕРНОслов» та у всіх бібліотеках міста і у міському управлінні освіти. У цьому році багато новинок, змін та ще більше можливостей для творчих дітей, підлітків, молоді трьох вікових категорій: 5-10, 11-14 і 15-20 років.

Нагородження переможців відбудеться у вересні під час фестивалю «Бібліофест, 2020».

“У 2020 році не буде номінацій “Ідея” і “Сценарій”, але додалась номінація “Відео” та напрям “Публіцистика” у номінації “Проза”. Дітям дуже важливо розвивати свою творчість і саме зараз у період карантину, коли є достатньо часу, можна створити цікавий твір, намалювати художню роботу чи зняти відео. Ми чекаємо і роботи дітей на тему “COVID-19″, адже ми усі разом проживаємо цей непростий час, це є основною темою у розмовах, інформаційному просторі і, звичайно, дітей це також не оминає. Саме їх свіжий, креативний, позитивний чи критичний погляд на цю ситуацію, міг би показати, як вони це розуміють, а також звільнити від тривожних думок, виклавши їх у творі, на папері чи у відео” – говорить ініціаторка конкурсу, член оргкомітету, письменниця Ірина Мацко.

Щотижня організатори проводитимуть майстер-класи з різних напрямів із написання сюжету, зйомки відео, створення анімації, написання публіцистичного твору тощо на сторінці конкурсу.

null

Довідка:
Літературно-мистецький конкурс «ТЕРНОслов» початок – 2018 рік, організатори Тернопільська міська рада, управління культури та мистецтв Тернопільської міської ради, Тернопільська міська централізована бібліотечна система (ЦБС), креативна студія «ІРИска».

Конкурс має на меті: пошук талановитої та креативної учнівської та студентської молоді, дітей дошкільного віку; розвиток літературних, художньо-мистецьких здібностей дітей; підтримка молодих талановитих українських поетів прозаїків, драматургів, юних любителів мистецтва; популяризація творчості українських письменників, художників; виховання високоморальних, національно свідомих патріотів України, поваги до української мови, художнього слова, традицій свого народу; підвищення рівня мовної та мистецької освіти в Україні.

Твори фіналістів друкуються у збірці «Перлини ТЕРНОслову», завдяки підтримці директора видавництва «Підручники і Посібники» Ярослава Гринчишина.
Окремі теми присвячені рідному місту: «Історія Тернополя», «Сучасний герой Тернополя».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #конкурс, #література, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тернослов
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: