Природа в очікуванні весняного тепла

Опубліковано:
12 Квітня, 2020

Теребовлянський Молодіжний парк приваблює завжди всіх мешканців та гостей. І тепер, коли він порожній, вирізняється особливою весняною красою, він таки жива істота, яка нині, в час карантину, відпочиває від людей та насолоджується самотністю.

Все вже готове у природи – бруньки набухли, соком наповнилися коріння, стовбури та гілля дерев, багато ранніх трав’янистих рослин та кущів зацвіли. Он-н і кульбаба зажовтіла та і фіалки ароматами приваблюють бджіл, інших комах, верба випустила перші листочки… Ці плакучі верби понад рікою Гнізною схилили свої шати до води, мовби бажають напитись вологи. А сама Гнізна зажурилась, їй сумно, що люди так занедбали її вщент. Не досить, що з ріки стався вже один потік, то й він видає в Молодіжному парку такі запахи, коли вітерцем потягне, що хоч бери й тікай світ за очі.

Сумує парк, він зовсім порожній, не чути дитячого зазивного, веселого гамору… Але ні, можливо він радіє тому, бо ж нікому його засмічувати, ламати гілля та бухкати багатодецебельними поп-музиками. Він радіє співу птахів розмаїтих, цвіту та запаху квітів, грі білочок чепурних та мелодії, просто якоїсь симфонії, вітру поміж дерев, які ось-ось вибухнуть зеленню при першій же з’яві тепла. А ще приємну мелодію дзижчання видають бджілки-трудівниці, які прямо обліпили цвіт аличі. Так і хочеться обійняти той цвіт, оту всю навколишню красу рідного краю, всю земну кулю. Так і хочеться прохати Господа нашого про мир у всьому світі, про дружбу всіх людей, про зникнення всіх негараздів…

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Віктор Аверкієв, фото автора

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #природа, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: