Привітання міського голови Сергія Надала з Вербною Неділею

Опубліковано:
12 Квітня, 2020

Дорогі тернополяни, українці, друзі!

Щиро Вітаю усіх з Великим Християнським святом Святого Входу Господнього в Єрусалим, або, як його ще називають у народі, Вербною неділею.

Вербна Неділя 2020 року – це Велике свято в час карантину та обмежень. Але це обмеження мирські та тимчасові. Духовно ми святкуємо його за всіма канонами.

Як нам порадили святі отці, очільники традиційних українських Церков, під час карантину краще усім утриматися від відвідання Храму, а прочитати молитву і освятити гілочки верби йорданською водою може найстарший член родини.

Тож слідуємо заповітам наших Святих Отців.

Але пам’ятаємо, що за християнським ученням, коли Ісус Христос воскресив з мертвих Лазаря, люди, які бачили це, повірили, що він дійсно Син Божий. Коли Ісус в’їжджав на віслюку до Єрусалима, то люди, вшановуючи його, встеляли дорогу своїм одягом, а також вітали пальмовим гіллям.

Тож щиро віримо, що з Божою допомогою ми подолаємо всі труднощі і біда омине наших людей.

За українською традицією вважається, що верба зможе захистити від хвороб і зробити здоров’я міцним. Кожен з нас пам’ятає прості слова з дитинства: «Не я б’ю, верба б’є. Будь здоровий, як вода».

Тож нехай Господь береже ваш будинок і дарує здоров’я, мир і душевну тишу всім його мешканцям, щоб гілки верби позбавили від усіх недуг та розчарувань, щоб це свято запалило яскравий вогонь любові в серці та полум’я щастя в усьому домі.

Користуючись нагодою дякую всім тернополянам, які сьогодні перебувають на передовій боротьби з коронавірусом: медикам, поліцейським, рятувальникам, комунальникам. Всій нашій громаді.

З Божою допомогою ми подолаємо біду!

Зі святом!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #привітання, #свято, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: