У Лопушненській громаді мізкують над збільшенням надходжень до бюджету

Опубліковано:
11 Квітня, 2020

Радники Тернопільського регіонального офісу «ULEAD з Європою» Сергій Триюда та Михайло Лисиканич поспілкувалися з представниками Лопушненської ОТГ. В онлайн-режимі вдалося обговорити низку важливих для громади питань.

Фінансистів громади цікавили особливості виконання бюджету в умовах карантину. Фахівці регіонального офісу ULEAD з Європою» запропонували їм кілька варіантів мінімізації негативного впливу на бюджет від запровадження карантинних заходів.

«Для багатьох громад області є актуальним питання наповнення місцевого бюджету в умовах карантину. Необхідно проводити аналіз видатків та надходжень, прогнозувати їх та зменшувати витрати. Тільки в такий спосіб вдасться мінімізувати негативні наслідків для бюджету від запровадження карантинних заходів», – розповідає Сергій Триюда.

Акцентувалася увага на пошуку додаткових резервів наповнення бюджету. Експерти рекомендували керівництву громади більш ретельно підійти до підготовки та прийняття рішення про місцеві податки та збори.

 «В ході консультації обговорювалися питання приєднання нових сільських рад до ОТГ. Для зміцнення спроможності громади необхідно розширювати її склад, роботу по цьому напрямку слід розпочинати зараз. Також, нам вдалося детально проаналізувати зміни чинного законодавства по електронному декларуванню та розглянути особливості трудових відносин в період карантину», – зазначив Михайло Лисиканич.

Нагадаємо, що Лопушненська ОТГ створена одна з перших у Тернопільській області наприкінці 2015 року. До складу громади входить дві сільські ради, на її території проживає більше двох тисяч жителів. Доходи загального фонду бюджету громади  за 2019 рік склали 4 млн 131,3 тис. грн., в тому числі: надходження  ПДФО 2 805,5 тис.грн.(67,9%), від податку на майно 497,6 тис грн.(12%), від єдиного податку 737,7 тис.грн.(17,9%), від акцизу 69,4 тис.грн (1,7%),  інші надходження 22 тис грн. Лопушненська  ОТГ має приріст доходів ПДФО +13,9 % відносно попереднього року та приріст +58% надходжень по податку на майно.

Рівень дотаційності громади складає 30,6. Співвідношення видатків управління та доходів загального фонду бюджету на рівні 69,9%, тоді як в розрахунку на одного мешканця  витрати на управління складають 1267,4 грн. 11% бюджету громади спрямовано на капітальні видатки, які складають 827,8 грн. на 1 мешканця ОТГ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ULEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: