Під час карантину почастішали випадки домашнього насилля

10.04.2020 07:13   Джерело: gazeta.te.ua
Опубліковано : Новини Тернопілля

У період карантину співробітники поліції активізували превентивну роботу, спрямовану на запобігання та протидію вчиненню домашнього насильства. Правоохоронці звертаються до краян не приховувати такі факти, адже насильство у сім’ї  – не норма, а протизаконне діяння.

За словами інспектора відділу дільничних офіцерів поліції управління превентивної діяльності поліції Тернопільщини Дмитра Адамовича, карантинні заходи не спричинили сплеску насилля у сім’ях. Кількість задокументованих фактів домашнього насильства в області в цей період не збільшилася, а  навпаки –  спостерігається тенденція до зниження рівня таких випадків.

У Тернополі, де тривалий час працює мобільна група з реагування на факти домашнього насильства, викликів про насильство, конфлікти та сварки в сім’ях поменшало.

Правоохоронці продовжують моніторити ситуацію та щоденно аналізують заяви й повідомлення, пов’язані з домашнім насильством, аби вчасно надати допомогу людям. Поліцейські проводять превентивну роботу з кривдниками, які перебувають на профілактичному обліку, з метою попередження повторного вчинення ними правопорушень.

Співробітники поліції дистанційно співпрацюють з суб’єктами, що здійснюють заходи  в сфері запобігання та протидії домашнього насильства, задля вирішення проблемних питань в цьому напрямку та надання допомоги постраждалим особам.

За словами поліцейського психолога Михайла Козюка, карантин став серйозним періодом випробувань для сімей. Багатьом довелось значно більше і довше спілкуватися в обмеженому просторі, під час перебування вдома.

«Часто це доволі важко, з точки зору навиків особистісної комунікації. Членам сім’ї по-новому доводиться підлаштовуватися один під одного, виникають непорозуміння, сварки. У такі моменти потрібно багато розмовляти, висловлювати власні почуття і емоції. Вкрай важливо чути один одного. І основне, що потрібно розуміти: приховування фактів насильства породжує вседозволеність агресора, сприяє наростанню насилля в наступному конфлікті. Економічне насильство переростає у психологічне, це, в свою чергу, в фізичне. І, на жаль, одноразове “підняття руки” матиме системний характер і може з часом  призвести до непоправного».

Якщо ви стали свідком домашнього насильства або зазнали таких дій, обов’язково звертайтеся за допомогою до поліції за номером 102.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: gazeta.te.ua  

Коментарі