Перші порушення поліцейських, які стежать за дотриманням громадянами карантину, зафіксували на Тернопільщині

Опубліковано:
9 Квітня, 2020

Перші порушення поліцейських, які стежать за дотриманням громадянами карантину, зафіксували на Тернопільщині регіональний координатор Представництва Уповноваженого ВР України з прав людини в Тернопільській області Володимир Шевченко разом з Асоціацією УМДПЛ/Association UMDPL. Як повідомив Володимир Шевченко, повідомлень про такі порушення наразі є три, зараз опрацьовують цю інформацію. 

Володимир Шевченко розповідає: «ми спільно з Асоціація УМДПЛ/Association UMDPL починаємо нову моніторингову кампанію щодо дотримання поліцією прав й свобод громадян при здійсненні контролю за виконанням карантинних обмежувальних заходів.

У непростий час карантинних обмежень, як ніколи важливим є неухильне дотримання прав і свобод людини, особливо зі сторони правоохоронних органів. Звичайно, ми розуміємо, у якому непростому становищі наразі опинилися правоохоронці. Проте, і у кризовій ситуації вони повинні так само неухильно діяти у суворій відповідності до діючих нормативно-правових актів, насамперед Конституції та законів України.

Асоціація УМДПЛ планує налагодити донесення до суспільства, ЗМІ і керівництва правоохоронних відомств інформацію про реальний стан справ з цього питання та напрацювати рекомендації щодо покращення ситуації в цій сфері.

Моніторинг плануємо здійснювати за кількома напрямками:

– Порушення прав громадян (в тому числі й ФОП, фізичних та юридичних осіб) при притягненні до відповідальності за порушення правил карантину.

– Ефективність та пропорційність дій поліції з контролю за дотриманням в регіоні карантинних заходів.

– Дотримання поліцією карантинних заходів по відношенню до затриманих у кімнатах для затриманих при відділах поліції і ізоляторах тимчасового тримання.

– Дотримання поліцією карантинних заходів при виконанні службових обов’язків, в тому числі під час прийому громадян у підрозділах поліції.

– Забезпечення прав і безпеки співробітників поліції в умовах карантину.

Повідомлення про порушення з боку органів правопорядку ми прийматимемо на адресу: quarpol2020@gmail.com або за телефоном 0800 336 872 (дзвінки безкоштовні в межах України), час роботи: пн-пт з 9 до 17. В інші години та у вихідні – повідомлення можна залишати на автовідповідач», – про це він написав і на сторінці у Facebook.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поліція, #порушення, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: