Карантинні війни у Тернополі: містяни проти правоохоронців

08.04.2020 09:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі почав назрівати новий конфлікт. На цей раз причиною стало затримання одного із жителів міста через недотримання карантинних заходів. Інцидент трапився на вулиці Купчинського.

Розпочалось все із того, що вчора, 6 квітня, в одній з популярних тернопільких груп у соціальній мережі Facebook з’явилось відео, де начебто патрульні поліцейські затримували тернополянина із прикладанням фізичної сили за те, що той не користувався засобами захисту та не хотів показувати документи для встановлення особи. На відео також було чути, як місцеві жителі кричали: «Відбивайте його». У коментарях під роликом з’явилось чимало коментарів від тернополян. Дехто із них захищав патрульних, адже вони виконували свою роботу та затримували чоловіка, який порушував правила карантину та чинив опір поліції. У той час інші коментатори виступали проти поліцейських: вважали, що ті порушують права громадян.

Уже сьогодні, 7 квітня, вранці відео видалили, проте тернополянин Андрій Баула опублікував фото із затриманням.

Ця ситуація призвела до конфлікту між тернополянами та значної кількості запитань до працівників поліції. Тож уже за декілька годин начальник Управління патрульної поліції Тернопільської області Богдан Шевчук опублікував на своїй сторінці у Facebook роз’яснення цієї ситуації. За словами пана Шевчука, патрульні зафіксували двох чоловіків, які перебували без засобів захисту та ще й у стані алкогольного сп’яніння на вулиці, що заборонено умовами карантину.

На законну вимогу поліцейського пред’явити документи, один з чоловіків почав поводити себе агресивно та зухвало, нецензурно висловлюватися в адресу працівників поліції, а також погрожував фізичною розправою, пояснює Богдан Шевчук.

Тож правоохоронцям довелося застосувати фізичну силу, аби затримати порушника. На нього склали протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, протокол за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП, постанову за ст. 178 (Перебування в нетверезому стані у громадському місці) КУпАП, ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

У той час Андрій Баула у соціальній мережі повідомляє, що один із чоловіків знепритомнів.

Проте в Управлінні патурульної поліції цю інформацію спростовують та запевняють, що порушник був при свідомості. На нього також склали протоколи за ст. 173 КУпАП та винесено постанову за ч.1 ст. 178 КУпАП


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі