Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зобов’язав виділити 100 тисяч гривень з бюджету на придбання трун

Опубліковано:
8 Квітня, 2020

Днями, відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням очільника краю Володимира Труша. 

На засіданні йшлося про вжиття необхідних заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров’я громадян й запобігання поширенню на території Тернопільської області коронавірусної хвороби COVID-2019.

Та поки, як пише користувач, яка оприлюднила документи засідання даної комісії Наталя Шахова, ми думаємо про те як врятувати людей та жити, то в ОДА думають як нас хоронити. 

Зокрема у документі йдеться:

“Управлінню охорони здоров’я обласної державної адміністрації надати департаменту економічного розвитку і торгівлі та департаменту фінансів обласної державної адміністрації пропозиції та обгрунтування стосовно виділення на безповоротній основі з резервного фонду обласного бюджету коштів на придбання трун на загальну суму 100 тисяч гривень. Термін виконання – терміново.” 

Maryna Kryva ТА звичайно їм дешевше купити труни чим ШВЛ!!!! Хочеться плакати і кричати, тепер ми бачимо чим нам можуть допомогти. СИДІТЬ ДОМА І ЗДИХАЙТЕ..Труни вже є.

Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації виправдав дії медиків, які у поліетеленовому чорному пакеті викинули з лікарні тіло першого померлого від коронавірусу в області – 68-річного жителя села Ковалівка, Монастириського району. 

“Щодо цієї ситуації я хотів би пролити світло, чому, тому що, на сьогодні наше суспільство живе інтернетом ми відсотків 90 інформації отримуємо з інтернету, – відзначив Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації. – Коли ця ситуація з цим похороном була розкручена, ви бачили світлини є в інтернеті, де тіло лежить в труні, правильно. Що сказали лікарі, вони діяли згідно протоколу щодо видачі тіла і поховань важко- інфекційних хворих інфікованих людей. Дійсно по протоколу, ми повинні це тіло помістити в мішок, засипати його хлором, помістити у труну, засипати хлором і тоді віддати цю труну з людиною яка померла, або якщо рідні відмовляються письмово, тоді ми ховаємо згідно протоколу. Протокол був для поховання інфекційних хворих зараз він ще прописаний під COVID-2019. Суттєво він не змінився, тому що COVID-2019 є той самий вірус, тобто це є важка вірусна хвороба”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гроші, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #труна, #Труш
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: