Чи продовжать карантин після 24 квітня: прогнози експертів

07.04.2020 21:49   Джерело: 24 канал
Опубліковано : Новини Тернопілля

Карантин в Україні спершу мав тривати до 3 квітня, однак його продовжили до 24 квітня. Втім усе більше думок висловлюють і експерти, і представники влади, що обмеження не закінчаться і 24 квітня.

На засіданні уряду 3 квітня карантинні заходи в Україні посилили: переміщення дозволять тільки по двоє, а усі хто повертатимуться з-за кордону, обов'язково проводитимуть 14 днів в обсервації.

Окрім того, діятиме лише 21 пункт пропуску на кордонах, а українців наполегливо просять утриматися від прогулянок парками і шашликів на природі.

Чи продовжать карантин після 24 квітня

Головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко 7 квітня заявив, що за умови дотримання карантинних обмежень Україна зможе повернутися до нормального життя через два тижні.

Міністр МВС Арсен Аваков припустив, що карантин у країні може тривати ще два місяці. А за оптимістичними прогнозами, до нормального життя українці зможуть повернутися після 15 травня.

Його заступник Антон Геращенко окреслив, що лише у цей час буде розгортатися пік коронавірусу. Прогнозують, що це станеться 15 – 25 квітня. Відповідно, через це ймовірно і буде продовжений карантин.

Прем'єр Денис Шмигаль висловився, що українці мають заробляти гроші, а економіка не простоювати. Тому ймовірно, карантин таки послаблять. Однак буде це не менш ніж через 2 – 3 місяці після його введення.

Дата виходу України з карантину

Частина карантинних обмежень може залишатися в силі до вересня. З обмежень, зокрема, обов'язок носити захисну маску в громадських місцях. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі з групою депутатів "Слуги народу"

Натомість початок пом'якшення правил карантину розпочнеться 14 квітня, коли відкриються невеликі магазини, які мають площу до 400 квадратних метрів, а також усі будівельні та садові комплекси незалежно від площі.

З 1 травня відкриються інші магазини, торгові центри, перукарні.

В середині травня відновиться навчальний процес у школах. Тоді ж ресторани зможуть приймати відвідувачів. Як і косметичні салони. Тоді ж розпочнеться чергова хвиля послаблення карантинних обмежень, щоб люди змогли повернутися на роботу.

Що думають самі українці

87% українців бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в Україні. Проте лише 51% вважає, що Covid-19 може зачепити їхню родину. Такі результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". А серед найбільших страхів наразі – зараження коронавірусом і зниження доходу.

Також 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах надзвичайного стану в країні. Однак, третина все ж висловлюється за те, що карантин був правильним рішенням влади.

Карантин в Україні: коротко

- Карантин на всій території України через пандемію коронавірусу запровадили 12 березня. Спершу він мав протривати до 3 квітня, однак згодом його продовжили до 24 квітня.

- Закриті непродовольчі ринки, ТРЦ, заклади громадського харчування, кінотеатри, фітнес-клуби і салони краси.

- З 25 березня в усіх регіонах України ввели режим надзвичайної ситуації.

- Верховна Рада 17 березня посилила відповідальність, щоб запобігати випадкам навмисного зараження населення коронавірусом і поширення хвороби.

- Від 16 березня на територію України заборонено в’їзд іноземців, а від 17 березня обмежене міжнародне пасажирське авіа-, залізничне та автобусне сполучення.

- 27 березня Україна повністю закрила свої кордони для пасажирських перевезень.

- Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді відповідно до ситуаційних звітів ВООЗ, повинні перебувати на обсервації впродовж 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.

карантин метро заборона


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: 24 канал  

Коментарі