Тернополянка розповіла, як насправді у Франції протидіють коронавірусу та про що брехали українські ЗМІ

05.04.2020 23:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Сьогодні Франція майже наздогнала Італію за кількістю хворих та померлих від коронавірусу. Про ситуацію, яка насправді панує в країні, розповіла уродженка Тернопільщини Наталя. Жінка вже понад 15 років проживає та працює в Парижі.

– Попри введені карантинні заходи ще донедавна люди спокійно гуляли вулицями, їздили громадським транспортом. Зараз заходи посилили. Тепер, навіть якщо тобі треба до магазину, вже не кажучи про роботу, слід мати спеціальний дозвіл. Бланки видають у місцевих органах управління, однак заповнюєш інформацію сам. За відсутністю дозволу при перевірці на вулиці жандарми одразу ж штрафують на 138 євро.

– Українські ЗМІ розповідали про повне скасування компослуг та оплати оренди для всіх. Однак це взагалі не так. Оплата наразі відсутня лише для орендарів муніципальних приміщень. Якщо ти орендуєш квартиру, будинок – поблажок немає. Також для людей лише зменшили вартість оплати компослуг і то не всіх. Найбільше французи залежні від електроенергії. Тому вартість її споживання на час карантину знизили.

Не було проблем і з засобами особистої гігієни, захисту, продуктами.

– Сьогодні не знаю, але ще два дні тому маски, антисептики та рукавички спокійнісінько продавалися в аптеках за звичною ціною. Тут ніхто не наживається на пандемії. Навпаки, на продукти першої необхідності магазини, аптеки знижують вартість. Немає ніякого дефіциту. Люди розуміють, що треба купувати лише те, що потрібно тут і зараз. Та й квартири у парижан маленькі. Важко знайти місце, аби скласти запаси на кілька тижнів, як це роблять українці.

В Парижі сьогодні працюють лише аптеки, супермаркети, продуктові магазини, лікарні в деякі виробництва.

– Місто дуже збідніло в плані натовпу. Церкви, собори, музеї, галереї, театри та кінотеатри, розважальні центри тощо – закрито все. Однак це не зупиняє людей. Багато хто гуляє, фотографується, роблячи ефектні кадри на фоні історичних будівель. Є й такі, що ходять без масок, рукавичок. На такі засоби особистого захисту зобов’язань поки немає.

Столиця, власне як і вся країна, готується до збільшення кількості хворих.

– Навіть поблизу Тріумфальної арки розгорнули мобільний госпіталь. Влада діє на випередження. Поки ще не обмежене пересування, не скасований рух громадського транспорту, однак до цього йде. Не роблять і масової перевірки на наявність вірусу. 

Проте навіть така розвинена європейська держава як Франція має свої проблеми.

– Тут є такі віддалені регіони, до яких просто не можуть добратися лікарі. Тому реальна статистика хворих може бути значно більшою, аніж говорять офіційно. Проте цього ніхто не приховує. Можновладці навпаки акцентують увагу на відкритості, правдивості, адже від цього залежить життя тисяч людей. Тому, навіть при найменших змінах самопочуття, люди одразу ж телефонують сімейним лікарям.

Українцям тернополянка Наталя радить зберігати спокій, дотримуватися правил карантину й думати не лише про себе, але й про ближніх.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі