Священник з Лановеччини запевняє, що не залишить своїх парафіян без освячених пасок

03.04.2020 21:43   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

Священник з Лановеччини Олексій Філюк не лишить своїх парафіян на Великдень без благословення і освячених пасок. Він збирається обійти усі подвір’я і запевняє, що з Божою поміччю це у нього вийде.

– У храмах, як належить, відбудеться Великодня служба. Після відправи разом зі своїми синами поїдемо вулицями нашої парафії. Церква не може лишити своїх вірних без освячень та вітань, адже люди хочуть відчути свято. Ще чекаємо рішення Священного Синоду і, звісно, прислухатимемося перш за все до нього. Освячення пасок – це не основне, основне, щоб воскреслий Христос жив у наших серцях. Але є й певні традиції, яких люди дотримуються віками. Думаю, що встигну обійти усіх наших парафіян. А от у містах це буде зробити складніше, адже парафії там більші, – розповів «Терену» Олексій Філюк.

Також священнник наголосив, що під час освячення дотримуватиметься усіх правил карантину – буде у масці та рукавичка та триматиме належну дистанцію.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі