У Болгарії з’явились екологічні торбинки і футболки із героями казки тернопільської письменниці Валентини Семеняк

Опубліковано:
2 Квітня, 2020

Цими днями у Болгарії рекламна агенція Leia’s Funky ART зробила диво-рекламу дитячій книжці української письменниці Валентини Семеняк «Хто загубив усмішку?». Болгарською мовою казка «Кой си изгуби усмивката?»вийшла у світі книгодруків два роки тому у Шуменському видавництві ИК «Простар пъблишинг» ЕООД. Це екологічні торбинки та футболки із зображеннями героїв згаданої казки. Перекладачка – Благоміра Костова, художниця – Адріана Христова.

А як народилась сама історія згаданої Усмішки? Розповідає її авторка: –  Якось випадково почула фразу, яку мимохідь кинув незнайомець дітям, що похнюплені сиділи на лавці біля будинку. «Хто тут загубив усмішку?» – запитав він на піднесено-радісній ноті у малечі. І треба ж такому статися, що саме в ту мить, коли було мовлено сакральну фразу, я опинилася у тому місці. Чому акцентую увагу саме на цьому? Та тому, що насправді мала йти зовсім іншою дорогою. Однак в останню мить (МИТЬ!) передумала, вирішила піти навпростець – поміж будинками… Поки добиралася додому, майбутня книжка вже складалася в пазли – сюжети. І хочу вам сказати, досить швидко «склалася». Отож, від моєї головної героїні Усмішка втекла тому, що Яринка не виходила на вулицю і увесь свій вільний час проводила за… комп’ютером. Пригоди Усмішки веселі і завершуються хепі-ендом, що завжди важливо, адже читальники – наймолодші дітлахи. Це чудова ідея у період світової «коронації» і розгулу бешкетного вірусу. Не губімо своїх усмішок, хай би там що! Пам’ятаймо про радість життя! Український варіант книги зверстаний і готовий до друку. На заваді – карантин.

null

 

null

 

null

 

null

Дарина Колосок

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #болгарія, #казка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #семеняк, #тернопіль, #тернопільські новини, #торбина
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: