Винахідники з Тернополя виготовлюють захисні щитки для медиків та просять допомогти з придбанням матеріалу

02.04.2020 21:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Винахідники з Тернополя виготовлюють захисні щитки для медиків та просять допомогти з придбанням матеріалу для 3D друку та для виготовлення пластикових екранів.

Перші щитки багаторазового використання передали медикам  тернопільські науковці та розробники. Для того, щоби втілити ідею виготовлення такого вкрай необхідного захисного засобу об'єднались Центр науки Тернополя та Тернопільська станція юних техніків. 

Коментує Михайло Сиротюк, співзасновник Центру науки Тернополя: "Ми передали 30 щитків для тестування медикам Тернопільської дитячої міської лікарні, станції швидкої медичної допомоги, міському центру первинної медико-санітарної допомоги. Особисто займається процесом 3D друку, підбираючи оптимальні параметри, викладач ТСЮТ Володимир Наконечний. Дуже вдячні Андрію Пальчику, Олегу Сидоруку з Вінниці, що допомагають нам. Друкуємо обручі для захисного екрану у Центрі науки і в СЮТ. Зараз є надважливим швидкість друку та кількість принтерів, тому ми закликаємо усіх мейкерів долучитись до цієї важливої роботи. Наша команда з Центру науки вже замовила 5 додаткових котушок PLA пластику для 3D друку (за нашим підрахунком їх вистачить лише на 200 шт. щитків багаторазового використання) та 750 прозорих пластикових екранів які монтуються на щиток. Дана розробка зручна та швидка у 3D друці, а також щиток легко можна дезінфікувати антисептичними розчинами."

Якщо у вас немає принтера, але ви хочете допомогти, долучайтесь - волонтерам дуже потрібен PLA пластик діаметром 1,75 мм. Його можна замовити через Інтернет (наприклад, на сайті https://3dprinter.ua/shop/pla-plastik-color/ ), а також пластикові екрани, які можна замовити ось за цим посиланням https://rozetka.com.ua/agent_8717201111023/p6995918/?utm_source=affiliates&utm_medium=cpa&afclid=31133848711585241024&utm_campaign=admitad&fbclid=IwAR3tkcvzCkJkUKi2ImPMQtGKsFn15KN0mkrjWN7De9HWThziSc_FPTb4LCs. ("Обложки для переплета Agent А4 100 шт Прозрачные 150 мкм Бесцветные (8717201111023)")

Замовлення відправляти на "Нову Пошту": Тернопіль, відділення №7, отримувач Наконечний Володимир, тел. 0679772039.

На передовій боротьби за життя зараз знаходяться медики.  Вони потребують нашої підтримки та допомоги. Давайте разом захистимо та допоможемо лікарям Тернополя та Тернопільської області, закликають волонтери Центру науки Тернополя та СЮТ.

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі