На Тернопільщині судитимуть працівника банку, якого підозрюють у привласненні понад 300 тис грн готівки

Чортківська місцева прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо завідувача сектора однієї з районних філій банку, який підозрюється у підробленні документів та привласненні понад 300 тис грн коштів установи.

За версією слідства, у травні 2019 року службовець, маючи доступ до готівкових коштів, привласнював їх та, щоб приховати свої протиправні дії, вносив до офіційних документів неправдиві відомості. Вказаній особі повідомлено про підозру за   ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування заподіяні державі збитки на суму 335 тис  980 грн відшкодовані повністю.

Обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Довідково: За вчинення інкримінованих злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі