Програма «U-LEAD з Європою» створила онлайн-платформу U-LEARN

Опубліковано:
1 Квітня, 2020

Карантин чудова нагода для підвищення спроможності фахівців громад. Програма «U-LEAD з Європою» запустила навчальний онлайн проєкт – U-LEARN.org.ua, де у вільному доступі наявні 10 навчальних програм для фахівців громад.

Наразі доступні навчальні модулі «Соціальні послуги в ОТГ: з чого почати», «А як вчините Ви? – Етична дилема», «Основи реформування системи охорони здоров’я з допомогою eHealth», «Цифрові комунікації в громаді» та «Сучасні інструменти для формування спроможної освітньої мережі в громаді».

«Ми практикуємо різні форми навчання, але карантин змусив усіх нас перейти на онлайн-спілкування. Фахівці Програми «U-LEAD з Європою» розробили інтерактивні курси з ключових напрямків реформи децентралізації. У навчальних курсах враховується практичний досвід громад, теоретичний матеріал та напрацювання експертів Програми. Період карантину слід використати максимально ефективно, ми готові в цьому сприяти громадам Тернопільщини», – зазначила Наталія Онищук, керівниця Тернопільського офісу Програми «U-LEAD з Європою».

На платформі доступні електронні посібники «Перші кроки для новостворених ОТГ. Методичні рекомендації та зразки документів», «Путівник керівника. Успішна громада: надання якісних послуг громадянам та сприяння сталому розвитку».

Також, оприлюднені вступи до курсів «Залучення громадян до процесів прийняття рішень», «Стратегічна комунікація: вступ», «Електронний документообіг».

Платформа запущена нещодавно, але представники громад Тернопільщини вже встигли її протестувати. Віктор Смоляк, член ГО «Центр розвитку ініціатив «ІнСорс» (Шумська ОТГ) пройшов навчальний курс «Цифрові комунікації в громаді»: Курс буде цікавим та корисним як для новачків, так для тих, хто має в цьому певний досвід. Мені важливо систематично поновлювати та «освіжати» свої знання, оскільки задіяний у виготовлені візуального контенту у ГО Центр розвитку ініціатив “ІнСорс” (фото, дизайн зображень для постів для фейсбуку та сайту).

«Цінним є й те, що цей курс надає можливість подумати і надихнутись новими ідеями по контенту. Він буде особливо корисним для працівників ОТГ, тому що там ще погано розуміють важливість та цінність якісного контенту  (фото, відео дизайн друкованих матеріалів) як ключового елементу іміджу громади. Використовуючи інструменти комунікації, знаючи що цікавить вашу цільову аудиторію,   формуючи  якісний  контент можна досягти ефективної комунікації з мешканцями й належного висвітлення діяльності ОТГ», – розповідає Віктор Смоляк.

Всі курси доступні на сайті https://u-learn.org.ua Пройти будь-яке онлайн навчання та отримати відповідний сертифікат зможе кожен бажаючий.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: