Звернення міського голови Тернополя Сергія Надала до Верховної Ради Украіни

Опубліковано:
30 Березня, 2020

Шановні тернополяни, українці! Парламентарі!

Спершу дякую усім медикам, які виконують свій обов’язок і допомагають людям на передовій лінії боротьби з епідемією. Дякую благодійникам, які у складний економічний час, знаходять можливість допомогти. Дякую волонтерам. Дякую продавцям у продуктових магазинах і аптеках, які наражаються на небезпеку але щодня роблять свою роботу. Дякую усім тернополянам за витримку і мудрість.

І закликаю усіх – не забувайте дякувати людям, які працюють щоб забезпечити місто і кожного з нас необхідним. Подякуйте в магазині касиру, скажіть що ви цінуєте працю цієї людини. Подякуйте працівнику банку, заправки, аптеки, пошти, яких ви сьогодні зустрінете. Подякуйте правоохоронцю, водію, прибиральнику. Сьогодні вони роблять у багато разів більше аніж у звичайний час. Сьогодні як ніколи ми залежимо одні від одних.

А зараз я хочу звернутися до наших парламентарів та урядовців. Україна вступає у період складної боротьби з епідемією. Нам доведеться якийсь час вживати обмежувальні заходи. Ніхто не береться прогнозувати наскільки тривалими будуть обмеження.

Українські міста під час епідемії опинились у досить складній ситуації. У цих умовах парламент може не достатньо обдуманими кроками просто таки знищити місцеве самоврядування.

Ось мої пропозиції – що треба зробити сьогодні.

По-перше, треба забезпечити безперебійну роботу комунальних підприємств, від яких залежить життя кожної людини у містах і селища. Для цього прошу вас

  • Відтермінувати стягнення будь-яких боргів з комунальних підприємств, що забезпечують людей послугами ЖКГ.
  • Ввести податкові “канікули” для усіх комунальних підприємств. Зобов’язати монополістів-постачальників “заморозити” ціни на електроенергію та газ для комунальників.
  • Відтермінувати усі виплати комунальних підприємств за кредитами по державних програмах.
  • Запровадити прямі субсидії з державного бюджету комунальним підприємствам на оплату послуг ЖКГ для всіх громадян, що сьогодні вимушено не працюють.
  • Відшкодувати втрати комунального громадського транспорту, який виконує важливу роботу із доставки лікарів та комунальників на робочі місця.
  • Внести зміни у податкове законодавство, і пом’якшити умови для роботи бізнесу за рахунок державного бюджету. Сьогодні саме місцеві бюджети взяли на себе основний тягар боротьби з пандемією.

По-друге — закликаю подбати про кожну людину, котра сьогодні вимушено не працює і фактично позбавлена засобів для існування. Для цього прошу вас

  • Всім громадянам, які перебувають на карантині та не мають інших доходів, надати на час карантину грошову допомогу на рівні 5000 грн на місяць на купівлю продуктів харчування.
  • Запровадити реальний контроль за зростанням цін на товари першої необхідності, зокрема це продукти харчування та медикаменти.
  • Заморозити сплату відсотків та внесків за всіма кредитами фізичними особами на час карантину.

Сьогодні як ніколи ми маємо забезпечити надійну роботу усіх комунальних служб.

Сьогодні як ніколи громадяни потребують захисту від своєї держави.

Розраховую на особливо підтримку на народних обранців від Тернополя та Тернопільщини. Вірю, що разом ми подолаємо біду. Вірю що разом ми відновимо нормальний ритм життя міст, добробут наших громадян.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #звернення, #медики, #Надал, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сергій надал, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: