Тернопільські «слуги» підтримали «антиколомойський» закон

Опубліковано:
30 Березня, 2020

Сьогодні у Верховній раді України на позачерговому засіданні розглядали один із найважливіших законопроектів для недопущення дефолту в Україні.

Цей законопроект про банки унеможливить повернення націоналізованого Приватбанку екс-власнику, олігарху Ігорю Коломойському. І, власне, його прийняття є однією з умов Міжнародного валютного фонду для надання Україні нового траншу макроекономічної допомоги.

Раніше, ми писали про те, чи проголосують тернопільські нардепи за інтереси олігарха Коломойського, а чи України. Як бачимо, згідно із результатів голосування свої голоси «за» віддали Володимир Гевко, Ігор Василів, Людмила Марченко та Андрій Богданець – вони четверо представляють провладну партію «Слуга народу». Також підтримав законопроект про банки й депутат-мажоритарник Микола Люшняк, який належить до депутатської групи «Довіра».

Не було на позачерговому засіданні Івана Калаура («Слуга народу») та Івана Чайківського (депутатська група «За майбутнє»). 

Що передбачає даний законопроект?

Екс-власники банку не зможуть домогтися повернення виведеної з ринку фінустанови навіть за рішенням суду.

Єдине, на що вони можуть розраховувати, якщо доведуть незаконність рішення про виведення (націоналізацію) – це відшкодування збитків у грошовій формі. Проте, для цього акціонеру потрібно показати капітал у банку. При цьому рівень капіталу повинен буде визначити міжнародний аудитор, а не українські суди.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #антиколомойський, #закон, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підтримали, #слуги, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: