П’ятеро членів сім’ї священника, який у Заліщиках захворів на коронавірус, не заразилися

Опубліковано:
30 Березня, 2020

У п’яти членів родини священника, який у Заліщиках захворів на коронавірус, COVID-19 не виявили. Про це повідомила головна державна санітарна лікарка області Оксана Чайчук.

Їм зробили аналізи лабораторно, результати на коронавірус негативні. Також сьогодні відстежили 13 тісних контактів – це члени сім’ї, а також люди з якими працював і тривало спілкувався священник.

За годину до отримання цих результатів епідеміолог Тернопільського ОЛЦ Володимир Паничев прокоментував ситуацію:

“Наскільки мені відомо, в людини стабільний стан середньої тяжкості, стан хворого не потребує штучної вентиляції легень. Чи перебувала ця людина за кордоном – ні не перебувала. Як кваліфікується цей випадок – очевидно як випадок внутрішньокраїнного зараження. Тобто, ситуація така, якщо ми говорили раніше про недопущення завезення на територію країни чи області, зокрема, цього захворювання, то тепер йдеться про недопущення розповсюдження. Де будуть перебувати лікарі, які працюють із цим хворим? – я нагадаю, що це інфекційне відділення, спеціальне, хворий знаходиться в боксі, а лікарі забезпечені засобами індивідуального захисту, тому пересування таких лікарів по території не обмежується, за умови дотримання ними всіх вимог дотримання ними всіх вимог протиепідемічного режиму. Чи обстежуються члени сім’ї захворілого? – так, матеріал опів на 4 ночі був доставлений до Тернопільського обласного лабораторного центру, матеріал опрацьовується”. 

Стан пацієнта задовільний, – каже головний лікар лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #священик, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: