Нардеп від Тернопільщини Людмила Марченко: «Пенсіонерам з пенсію нижче 5 тис грн у квітні виплатять по 1000 грн»

29.03.2020 13:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Народна депутатка від Тернопільщини Людмила Марченко повідомила, що, за рішенням парламентарів, у квітні частина пенсіонерів отримає одноразову доплату по одній тисячі гривень.  Про це вона розповіла у відео, яке опублікувала у соцмережі Facebook:

«Карантин карантином, а робота політиків не зупиняється. Дозвольте, розповім вам про ті рамки, які прийняв уряд для покращення соціального захисту пенсіонерів. Так от, з квітня місяця, людям похилого віку, розмір пенсій яких становить менше 5 тисяч гривень, соціальним пенсіонерам або особам з інвалідністю буде виплачено одноразову допомогу у розмірі однієї тисячі гривень. Загалом таку допомогу отримають пенсіонери, кількість яких становить понад 10 мільйонів осіб. З травня заплановано проведення індексації трудових пенсій на 11%. Після індексації підвищення отримають більше 7 мільйонів пенсіонерів. Також планується доплата до пенсій пенсіонерів, вік яких вже досягнув 80 років і більше. Це щомісячна надбавка у розмірі 500 гривень, яку отримають півтора мільйона пенсіонерів. Ось такі зміни ми на сьогодні маємо у пенсійному забезпеченні», - каже Людмила Марченко.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі