29 березня жителі Тернопільщини переведуть годинники на літній час

28.03.2020 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

В останню неділю першого весняного місяця – 29 березня, о 3 годині, жителі Тернопільщини переведуть годинники на 1 годину вперед.

Перехід на літній час встановлено згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.05.96 №509. За її умовами, на території України визначено такий порядок обчислення часу: час другого часового поясу (київський час) з переведенням щорічно годинникової стрілки: в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад, а в останню неділю березня, о 3 годині - на 1 годину вперед.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Верховна Рада скасувала переведення годинників, зробивши літній час постійним, а вже у жовтні того ж року скасувала це рішення.

Щоб присовуватись до зміни часу і відповідно до нового режиму дня, лікарі радять раніше засинати, щоб сон тривав не менше 8 годин. Почати робити це рекомендують уже за тиждень до переведення годинника. Зокрема, треба: лягати спати щодня на 15 хвилин раніше, ніж у попередній день, перед сном провітрювати приміщення, температура у кімнаті має бути 18-20 тепла, варто забезпечити тишу і темноту, бажано вимикати телефони та інші прилади, які можуть завадити сну, бажано не вживати перед сном міцний чай, каву та алкоголь, а вечеряти потрібно  не пізніше, ніж за 2-3 години перед сном.

Медики зауважують, що найбільше перехід на літній час відчують люди, які мають проблеми з кров'яним тиском та захворюванням серця.

Катерина Богуславська


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі