Експерти Програми «U-LEAD з Європою» проводять онлайн-консультації для громад Тернопільщини

Опубліковано:
27 Березня, 2020

Нещодавно радник з питань муніципальних фінансів та управління Тернопільського регіонального офісу «U-LEAD з Європою»  Сергій Триюда в режимі відео-зв’язку поспілкувався з представниками Микулинецької ОТГ.  Розглядалося важливе та актуальне питання для багатьох громад – вплив карантинних заходів на наповнення бюджету.

У рамках онлайн-консультації представники громади разом з експертом обговорили можливі шляхи  мінімізації негативних наслідків для бюджету ОТГ від запровадження карантинних заходів, зокрема щодо виявлення можливих втрат бюджету (прямих  і опосередкованих).

«Фінансистам Микулинецької громади варто запровадити заходи економії бюджетних коштів, які будуть включати утримання від планування капітальних витрат  та забезпечення виплат на захищені статті бюджету.  Також в такий період важливо активізувати комунікацію з крупними платниками податків щодо регулярної сплати платежів до бюджету згідно норм чинного законодавства.», – зазначив Сергій Триюда.

Також фахівці громади отримали роз’яснення щодо нових змін у процедурі електронного декларування. Нагадаємо, що нещодавно експерти Тернопільського регіонального офісу підготували роз’яснення щодо в змін в е-декларуванні, з якими можна ознайомитися за цими посиланнями –  https://cutt.ly/FtlMpUD.

«Ми зараз працюємо та консультуємо в режимі онлайн, тому чекаємо на пропозиції від громад Тернопільської області. Наша команда зараз формує план роботи на наступні місяці. Для нас важливо, щоб громади продовжували отримувати консультаційну підтримку, тому ми в своїй роботі готові використовувати всі можливі онлайн-інструменти для ефективної комунікації на період карантину», – ділиться планами Наталія Онищук, керівниця Тернопільського регіонального офісу U-LEAD.

Нагадаємо, що раніше онлайн-консультацію для Настасівської ОТГ проводила керівниця Тернопільського регіонального офісу Наталія Онищук. Представники громади ознайомилися з процедурою щодо підготовки проєктів регіонального розвитку та отримали рекомендації для участі у конкурсі «Всеукраїнський громадський бюджет в Тернопільській області». Розглядалися й інші актуальні конкурси, зокрема від Фонду «Відродження», стосовно попередження поширення, подолання і пом’якшення наслідків епідемії коронавірусу в Україні. 

Довідково. Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: