У Настасівській громаді розробляють проєкти регіонального розвитку

Опубліковано:
26 Березня, 2020

Команда Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» працює дистанційно вже два тижні, але це не заважає їм використовувати в роботі інструменти онлайн-комунікації. Днями керівниця Тернопільського регіонального офісу Наталія Онищук провела онлайн-консультацію для представників Настасівської ОТГ.

Представники громади ознайомилися з процедурою щодо підготовки проєктів регіонального розвитку та отримали рекомендації для участі у конкурсі «Всеукраїнський громадський бюджет в Тернопільській області». Розглядалися й інші актуальні конкурси, зокрема від Фонду «Відродження», стосовно попередження поширення, подолання і пом’якшення наслідків епідемії коронавірусу в Україні. 

null

«Під час онлайн-консультації ми обговорили процедуру внесення змін у затверджений план соціально-економічного розвитку Настасівської ОТГ. Не оминули увагою проєкти, які будуть реалізовуватися за кошти субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ.  Домовилися регулярно проводити оналайн-включення  для обговорення актуальних для представників громади питань. Виявляється консультації в режимі онлайн не менш ефективні, ніж робочі зустрічі. Запрошуємо громади Тернопільщини надсилати нам пропозиції для подальшого проведення консультацій за допомогою онлайн-інструментів», – розповідає Наталія Онищук.

Також в ході консультації вдалося напрацювати для представників Настасівської ОТГ рекомендації щодо комунікації з бізнесом стосовно їх роботи та оплати праці працівників. Наголошувалося на важливості здійснення фінансовою службою громади оцінки впливу податкових пільг для СПД на дохідну частину бюджету. Це дозволить знайти резерви, які зможуть компенсувати втрату доходів та продумати заходи  по оптимізації витрат бюджетних коштів.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громада, #настасів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: