Після настання астрономічної весни Тернопіль накрило снігом

24.03.2020 08:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

На нашій планеті двічі на рік наступають дні, коли ніч і день тривають по 12 годин - дні рівнодення. Астрономи пояснюють, що навесні у день весняного рівнодення 20 чи 21 березня Сонце переходить з південної півкулі неба в північну, тобто перетинає небесний екватор. Головна астрономічна обсерваторія НАН України заздалегідь назвала дату і час дня весняного рівнодення або початку астрономічної весни, 2020 - 20 березня, 9 год 35 хв.

У рівнодення Сонце сходить точно на сході і заходить точно на заході, а на лінії екватора в день рівнодення можна побачити Сонце прямо над головою. З цього моменту день стає щодня довшим, а ніч, відповідно, коротшою. Астрономічна весна буде тривати від весняного рівнодення до літнього сонцестояння.

Цієї весни день був особливим ще і тим, що у нічному небі відбулось з'єднання планет Марса та Юпітера - така подія відбувається раз на двадцять років, а переддень спостерігачі могли побачити у небі міні парад планет Сатурна, Марса та Юпітера. Тернопілян перший день астрономічної весни потішив снігопадом. Цю подію побачило набагато більше людей, ніж з'єднання Марса та Юпітера.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі