У Тернополі дезінфікують ліфти та під’їзди

22.03.2020 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Тернополі обслуговуючі підприємства мають дезінфікувати ліфти та під’їзди спеціальними засобами. Таке рішення Штабу з протидії поширення коронавірусу, яке затвердили на сесії Тернопільської міської ради.

Зокрема, як повідомили у прес-службі міської ради, працівники приватних підприємств, в тому числі ПП «Благоустрій» , ПП «Сонячне», ПП «Люкс» та ПП «Східний масив», а також інших балансоутримуючих організацій, з метою недопустити поширення коронавірусу, місця загального користування у будинках.
Для санітарної обробки сходових кліток, ліфтів, ручок вхідних дверей, підвалів, перил, поштових скриньок використовують дезінфектор, який немає різкого хлорного запаху та не викликає алергії.

Роботи проводять спеціальні бригади, двірники та працівники з комплексного прибирання.

18 березня на засіданні виконкому Тернопільської міськради прийняли рішення про виділення коштів на придбання дезінфікуючих засобів для ОСББ та обслуговуючих підприємств (так званих ЖЕКів).

Також у міській раді відбулася нарада з представниками обслуговуючих підприємств, на якій повідомили, що дезінфекція є обов’язковою і попередили про відповідальність за невиконання таких робіт.

Розмір штрафів затвердили на центральному рівні. Верховна Рада підвищила відповідальність за порушення санітарно-гігієнічних норм. За це передбачені штрафи – до 51 тис. грн, арешт, обмеження та позбавлення волі.

Нагадуємо усім тернополянам: якщо Ви запідозрили у себе чи рідних людей коронавірус, телефонуйте своєму сімейному лікарю або на номер цілодобової «гарячої лінії» - 098 441 59 81.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі