У Тернополі двох студенток із симптомами, схожими на коронавірус, не беруть у лікарню

Опубліковано:
20 Березня, 2020

Тернополянин Святослав Павлюк у соцмережах подомив, що двох студенток із симптомами, схожими на коронавірус тричі не прийняли у стаціонар лікарні. 

За його словами, зараз студентки змушені сидіти вдома. У лікарні ж переконують, у госпіталізації не відмовляли нікому.  – У Тернополі двох хворих студентів – медиків з підозрою на COVID в активній фазі четвертий день триичі тупо не приймають в стаціонар інфекційної лікарні – ні коли ті прийшли самі, ні коли їх привезла швидка, відсилаючи додому з повними клінічними ознаками хвороби. – Пише Святослав Павлюк.

 

–  А аналізи обласний лабораторний центр робить лише тим, кого скерували зі стаціонару, просто зробити аналізи – не можна.

За словами чоловіка, двоє потенційно хворих лежать у квартирі багатоповерхового будинку, переміщаються містом і вимушено контактують з масою оточуючих.

Як повідомляють у прес-службі Тернопільської міської ради, про випадок знають. – У пацієнтки був діагностований бронхіт, надані відповідні рекомендації щодо лікування, – кажуть у прес службі держустанови.

За коментарем ми звернулись і до головного лікаря тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського.  – В Тернополі на даний момент не діагностовано коронавірусу ні в кого, – зазначив він. – Усі хворі, в яких є симптопи ГРВІ та грипу, які схожі на симптоми коронавірусу, з легкою та середньою степінню захворювання лікують в амбулаторних умовах, які і в усьому світі. Важкі форми ж госпіталізовують. Їм проводять детальне, грунтовне обстеження, згідно протоколів.

За словами лікаря, в госпіталізації не відмовляють нікому, усі пацієнти за показами направляються в інфекційне відділення або інше відділення за профілями. Тому медик наголошує в будь-якому разі звертатись до лікарів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #студент, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: