На Тернопільщині через грип госпіталізували майже двісті людей

Опубліковано:
19 Березня, 2020

Майже двісті людей на Тернопільщині потрапили до лікарні минулого тижня через грип і ГРВІ.

Загалом рівень захворюваності в області знизився. Втім, залишається високою загроза поширення небезпечного коронавірусу, який передається «блискавично».

З початку епідсезону на Тернопільщині грипом і ГРВІ перехворіло 88 363 осіб – 8,5% від всього населення, повідомила лікар-епідеміолог Світлана Маціпура. Загальна захворюваність склала 401,8 випадків на 100 тисяч населення.

«Рівень захворюваності цього епідемічного сезону на 23,5% нижче середнього багаторічного показника.  За останній тиждень кількість захворілих знизилась у порівнянні з попереднім тижнем поточного року на 15% (4189 випадків проти 44930). Питома вага дітей до 18 років серед хворих склала 61,2%, школярів – 53,4% від усіх захворілих дітей. В порівнянні з попереднім тижнем, рівень захворюваності серед дітей знизився на 16,4%, серед дітей шкільного віку – на 17,8%.  Було госпіталізовано 196 осіб, із них 152 дітей. Кількість госпіталізованих зменшилась на 5,3%».

Додамо, з початку епідсезону на Тернопільщині від грипу померло восьмеро людей. Лабораторно підтверджено п’ять випадків грипу А, три випадки так званого свинячого грипу А (Н1).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #грип, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: