Працівники бережанського «Карітасу» їздили за досвідом до колег у Чехію

Опубліковано:
16 Березня, 2020

Працівники бережанського «Карітасу» їздили за досвідом до колег у Чехію. ЗА їх словами, робота у благодійному фонді «Карітас» дуже багатогранна і тому дуже цінно поспілкуватися з колегамиз іншим країн та повчитися у них чогось нового, запозичити для своєї діяльності. Про поїздку до чеського «Карітасу» бережанські благодійники розповіли у Facebook: 

«Багатьом може здатися, що Карітас допомагає потребуючим вживаними речами чи ліками, але у світі Карітас працює за різними напрямками.

На цьому тижні представники Б.Ф.Карітас-Бережани були запрошені для навчання та обміну досвідом в Карітас м.Оломоуц (Чехія). Карітас в Чехії співпрацює з державними службами, що обслуговують пенсіонерів, малозабезпечені сім’ї, осіб з інвалідністю і усіх потребуючих. У цій країні особливість співпраці Карітасу і державних органів в тому, що держава, яка не в змозі задовольнити обслуговування всіх потребуючих, замовляє деякі послуги в Карітасу, (наприклад, харчування, працевлаштування осіб з інвалідністю і ін.).

Ми відвідали міні-завод по виготовленню свічок, на якому працюють люди з обмеженими можливостями.
Також ми познайомилися з роботою Соціальної Їдальні, яка забезпечує обідами 400-600 людей. Їдальня працює як соціальне підприємство, тобто прибуток від роботи їдальні йде на розвиток Карітасу, адже вона мусить заробити на оплату працівникам, що готують їжу, продукти, комунальні послуги. Враховуючи те, що в Бережанах і районі з кожним роком збільшується кількість самотніх людей похилого віку, в яких немає родичів або родичі яких знаходяться за кордоном, нас надзвичайно зацікавив досвід соціальної їдальні у м. Угерске Броди.
Крім того, при Карітасі працює майстерня-крамничка, де реалізовуються вироби з майстер класу, свічки, книжки і ін.», – пишуть працівники бережанського «Карітасу».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #карітас, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

Найбільше читають: