Громади Тернопільщини можуть взяти участь у пілотному проєкті Уряду з розвитку соціальних послуг і отримати до 2 млн грн

Опубліковано:
15 Березня, 2020

Днями стало відомо, що в Уряді прийняли постанову, яка затверджує Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для реалізації пілотного проєкту «Розвиток соціальних послуг» – повідомляють у Тернопільському регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою». Громади мають можливість отримати до 2 млн грн на розвиток соціальних послуг.

Проєкт спрямований на імплементацію реформи системи інституційного догляду та виховання дітей. Виховання дітей у сімейному колі – запорука належного виховання дитини та альтернатива їх влаштування до інтернатних закладів. Також реалізація цього проєкту сприятиме деінституціалізації осіб з інвалідністю.

Зазначимо, що в Тернопільському регіональному офісі «U-LEAD з Європою» неодноразово проходили заходи, на яких експерти з представниками ОТГ обговорювали актуальні питання розвитку соціальних послуг. Сподіваємося, що напрацьовані проєкти та ідеї допоможуть нашим громадам здобути перемогу в цьому проєкті.

Держава у 2020 році в рамках проєкту підтримає розвиток таких соціальних послуг:

– денний догляд для дітей з інвалідністю та осіб з інвалідністю;

– супровід під час інклюзивного навчання;

– соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці;

– тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю;

– підтримане проживання.

З Державного бюджету для фінансування проєкту планується виділити у 2020 році 100 мільйонів гривень. Мінімум 50 ОТГ з усієї України зможуть отримати до 2 мільйони гривень для реалізації свого проєкту по соціальних послугах.

Що необхідно ОТГ для участі у проєкті?

1. На території ОТГ повинні працювати фахівці із соціальної роботи (не менше одного такого фахівця на 4 тис. мешканців);

2. У бюджеті ОТГ слід передбачити кошти на фінансування соціальних послуг.

ОТГ зможе отримати кошти у п’ятикратному розмірі від видатків на соціальні послуги, затверджених у місцевому бюджеті, але не більше 2 млн грн (наприклад, якщо у бюджеті ОТГ на 2020 рік закладено 100 тис. грн на надання соціальних послуг, держава зможе виділити такій ОТГ ще до 500 тис. грн);

3. ОТГ мають визначити показники ефективності надання соціальних послуг, що надаватимуться за кошти державного бюджету.

Якщо цих трьох критеріїв дотримано, ОТГ необхідно сформувати пакет документів за встановленою формою та направити його Мінсоцполітики, де буде створено робочу групу, що опрацьовуватиме пакети документів та комунікуватиме з ОТГ щодо їх участі у проєкті.

Громади Тернопільщини мають можливість отримати кошти для покращення системи надання соціальних послуг. У багатьох громадах області створені Центри надання соціальних послуг, для належного функціонування яких необхідно залучати додаткові ресурси.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бюджет, #громада, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #проект, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: