Тернопільщині передадуть додаткові засоби індивідуального захисту та медичне обладнання

Опубліковано:
13 Березня, 2020

Міністерство охорони здоров’я та Центр громадського здоров’я України передадуть міським лікарням засоби індивідуального захисту для лікарів і медичне обладнання, яке отримали від благодійного фонду. Зокрема, медтехніку направлять в лікарні Рівненської, Тернопільської, Закарпатської та Полтавської областей.

Як зазначають в МОЗУ, таке обладнання посилить медичне забезпечення країни для запобігання можливого поширення коронавірусу COVID-19. Зокрема, будуть передані апарати штучної вентиляції легень і кисневі концентратори для них; ізольований мобільний бокс для транспортування інфекційних хворих; захисний біологічний і протихімічний костюм із фільтрувально-вентиляційною установкою; захисні одноразові комбінезони; інфрачервоні термометри із лазерною указкою; захисні маски.

«Спецобладнання є необхідним для можливих пацієнтів із серйозними ускладненнями дихальної системи. Унікальний ізолювальний мобільний бокс гарантує нерозповсюдження інфекції від зараженого хворого. Водночас шість ізольованих рукавів забезпечать лікарям безпечний доступ до пацієнта», — додають в Міністерстві.

Наразі, в Україні близько 12 тисяч місць в інфекційних стаціонарах, близько 2-х тисяч лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч медперсоналу в інфекційних лікарнях. В українських лікарнях є 2,5 тисячі інфекційних боксів, в інфекційних лікарнях 605 апаратів штучного дихання. За словами Міністерства, цього достатньо для реагування на можливі випадки поширення коронавірусної інфекції.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апарати штучної вентеляції легень, #коронавірус, #МОЗ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: