Експерти Програми «U-LEAD з Європою» допомагають новоутвореним громадам Тернопільщини

Опубліковано:
13 Березня, 2020

Розроблення плану соціально-економічного розвитку громади на 2020 рік та підготовка проєктів, які можуть реалізовуватись за кошти субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. Ці та низку інших розглянули в Нараївській ОТГ в ході робочого візиту експерта з регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Тараса Рашкевича.

За активної участі старост громади були обговорені концепції проєктів щодо соціального-економічного розвитку громади, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на 2021 рік.

У громаді сподіваюся на підтримку фахівців Тернопільського регіонального офісу Програми «U-LEAD з Європою» у вирішенні багатьох проблемних питань. Зазначимо, що Нараївська ОТГ утворена наприкінці 2019 року, до її складу увійшли сім сільських рад, а чисельність населення складає 6952 чоловік.

Бюджет Нараївської ОТГ складається з  місцевих податків та зборів, податку на доходи, податку на прибуток, податку на збільшення ринкової вартості, який складається із податку на доходи фізичних осіб. У структурі видатків найбільшу питому вагу займають видатки на функціонування закладів освіти та  охорони здоров’я.

Також присутні не оминули питання щодо залучення інвестицій та створення сприятливого середовища для ведення підприємницької діяльності на території громади.

Програма «U-LEAD з Європою» підтримує децентралізацію та регіональну політику в Україні, реалізується за участі ряду донорів та спільно фінансується Європейським Союзом та його державами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #U-LEAD з Європою, #громада, #нараїв, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: