Уродженець Тернопільщини через коронавірус не може оскаржити вирок суду

12.03.2020 21:13   Джерело: Реально
Опубліковано : Новини Тернопілля

В Італії через коронавірус заблокували початок апеляційного процесу стосовно українського військового Віталія Марківа, ув’язненого за звинуваченням у причетності до вбивства італійського фотографа на Донбасі, повідомила Радіо Свободі – адвокатка засудженого.

Віталій Марків родом з Тернопільщини, з Хоросткова. До Італії переїхав разом з матір’ю у 2003-му. В Україну повернувся у грудні 2013-го року під час Євромайдану. Був членом Самооборони. З початком російсько-української війни став добровольцем у Нацгвардії України, далі підписав контракт. Брав участь у боях під Слов’янськом навесні 2014-го року.

Його засудили в Італії на 24 роки за звинуваченням у причетності до загибелі на Донбасі італійського фотографа Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова.

Тим часом друзі Віталія організовують благодійний футбольний турнір, щоб привернути увагу громадськості: “Друзі, 4-5 квітня організовуємо БЛАГОДІЙНИЙ ФУТБОЛЬНИЙ ТУРНІР #freeMarkiv! Ось тут форма для реєстрації: https://forms.gle/4z1mqZCP2UYmXojJ9
Адже нашого земляка Віталія Марківа незаконно ув’язнили на 24! роки в Італії! Зараз журналісти знімають про нього фільм, щоб показати правду світові. Проте для цього потрібні кошти! Тому ми з активними тернополянами об’єдналися для доброї справи!

Інформація про турнір – тут: https://www.facebook.com/events/148927952931467/”


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Реально  

Коментарі