Синод Вселенського патріархату зробив заяву щодо Святого Причастя під час пандемії коронавірусу

Опубліковано:
12 Березня, 2020

Святий та Священний Синод Вселенського патріархату, скликаний під головуванням Його Всесвятості Вселенського патріарха Варфоломія, серед інших питань, ретельно обговорив факти про вірус COVID-19 (коронавірус) і з почуттям пастирської відповідальності відзначив таке:

1) Незважаючи на серйозність ситуації, рекомендується розсудливість, терпіння та уникнення паніки.

2) Церква виявляє і продовжує виявляти повагу до медичної науки. Таким чином, Церква закликає всіх віруючих дотримуватися офіційних директив Всесвітньої організації охорони здоров’я та відповідних рекомендацій і законодавчих норм, виданих цивільними органами відповідних країн.

3) Вселенський патріархат висловлює подяку всім, хто самовіддано працює у кожному секторі охорони здоров’я: медичному, медсестринському та дослідницькому, – аби протистояти цій новій пандемії та долати її.

4) Свята Вселенська Церква Христова знає з досвіду своєї двотисячолітньої історії, що Святе Причастя є “протиотрутою до смерті”, і залишається непохитною у православному вченні щодо Святої Євхаристії.

5) Само собою зрозумілим вважається, що віра в Бога, як трансцендентність людського розуму, а не як його заперечення, разом з молитвою зміцнює кожного християнина у його духовній боротьбі. Тому Константинопольська Церква-Матір закликає своїх духовних дітей у всьому світі активізувати свої молитви, щоб завдяки Божій підтримці та благодаті ця сучасна скорбота була подолана.

11 березня 2020 року

Від головного секретаріату
Священного і Священного Синоду

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #причастя, #церква
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: