Тернопільські правоохоронці викрила організоторів схеми «Ваш син в поліції»

Опубліковано:
10 Березня, 2020

Правоохоронці в шахраїв, які на території нашої та сусідніх областей дурили довірливих громадян вилучили: 6 тисяч доларів, 50 тисяч гривень, дві іномарки, більше шістдесяти мобільних телефонів та кілька десятків sim-карток.

Працівники Управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області спільно з слідчими-детективами ГУНП, бійцями спецпідрозділу КОРД та патрульними під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили групу осіб, яка займалася телефонними шахрайствами.

Підозрювані – це житель Івано-Франківської області та троє Львівської. Організатор угруповання ще у квітні 2019 року створив незаконний бізнес із заробляння грошей. Усі чоловіки раніше судимі за розбої, крадіжки, грабежі, а також за зберігання та збут наркотиків. Познайомилися вони у місцях позбавлення волі.

Працювала четвірка на території Тернопільської, Івано-Франківської, Львівської, Волинської, Рівненської та Чернівецької областях за схемою “Ваш син в поліції”.  Кожен мав свої обов’язки: двоє виконували роботу водіїв, організатор спілкувався із жертвами та скеровував четвертого, куди їхати по гроші.

Додзвонювач представлявся працівником поліції і повідомляв своїй жертві про те, що родич потрапив або у ДТП, або травмував людину і йому загрожує ув’язнення. Аби уникнути проблем з законом одразу пропонував вихід – заплатити гроші. Свою жертву зловмисник постійно тримав на зв’язку.

На сьогодні правоохоронці задокументували більше десяти фактів на суму понад 1,5 мільйона гривень лише на території Тернопільщини. Є жертви і в сусідніх областях. Оперативники встановлюють усіх жертв та суми збитків.  Чотирьом зловмисникам оголошується підозра згідно статті 190 частина 3 ККУ – Шахрайство, вчинене у великих розмірах. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #злочин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: