Тернополяни можуть безкоштовно обстежити очі

Опубліковано:
10 Березня, 2020

У березні в світі відзначають День боротьби з глаукомою. З тієї нагоди у 2020 році запровадили ще й Міжнародний тиждень боротьби з цією хворобою. Мають можливість потурбуватися про власне здоров’я і тернополяни.

В рамках Тижня глаукоми у Тернополі всі охочі можуть безкоштовно виміряти внутрішньоочний тиск на сучасному комп‘ютерному безконтактному пневматичному тонометрі.

Зробити це можна з 10 до 13 березня 2020 року з 8:00 год. до 14:00 год. у КП «Тернопільський міський лікувально-діагностичний центр» Тернопільської міської ради (вул. Руська, 47, 1 поверх).

Детальніша інформація за телефоном: (0352) 47-22-98.

Довідково. Глаукома – це важке захворювання ока, яке за пізнього виявлення та без адекватного лікування, приводить до неминучої сліпоти. Втрата зору відбувається поступово і найчастіше, безболісно. Саме тому, пацієнти звертаються до лікаря занадто пізно, коли відновити зір уже неможливо. Зараз у світі налічується 78 млн людей, яким встановлено діагноз «глаукома», а до 2040 року їх кількість становитиме  112 млн. Рання діагностика глаукоми та призначення правильного лікування дають пацієнтам шанс зберегти зір. Для своєчасного виявлення глаукоми потрібно виміряти внутрішньоочний тиск та отримати консультацію офтальмолога.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зір, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обстеження, #очі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: