У Тернополі працівниками управління муніципальної інспекції щоденно вживаються заходи із припинення несанкціонованої торгівлі на вулицях міста та притягування правопорушників до адміністративної відповідальності.

Реагуючи на звернення тернополян, у неділю, 1 березня, інспекторами відділу контролю за правопорушеннями управління муніципальної інспекції проведено спільне відпрацювання з працівниками Тернопільського міського відділу поліції в Тернопільській області щодо недопущення несанкціонованої торгівлі та захаращення тротуарів і пішохідної доріжки в гідропарку «Топільче», за результатами якого більше 100 осіб- порушників переміщено на один із тернопільських ринків.

Одночасно, статтею 160 КУпАП за здійснення торгівлі з рук на вулицях, площах, скверах, прибудинкових територіях, у під’їздах та в інших невстановлених місцях передбачено накладення штрафу від одного до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без такої, а за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – накладення штрафу від шести до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі.

Подібні заходи у місті будуть відбуватися і надалі з метою недопущення порушень Правил благоустрою Тернопільської міської територіальної громади, Кодексу України про адміністративні правопорушення та недопущення засмічення парку «Топільче».

Звертаємо увагу тернополян, що на ринках міста Тернополя є достатньо місць для здійснення торговельної діяльності, а розміщення торговельного обладнання та експозиції на тротуарах і проїжджій частині дороги чи газонах є порушенням Правил благоустрою, що карається штрафними санкціями у розмірі від 340 грн до 1360 грн.

До слова, від початку року інспекторами винесено 37 адміністративних протоколів за ст.152 КУпАП за самовільне, без погодження виконавчих органів міської ради, узгодженого загального вигляду та без оформлення відповідного права на земельну ділянку, розміщення на тротуарах торговельного обладнання і експозиції.  

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #ринок, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: