Автор «Яворини» презентував у Тернополі нову книгу

Опубліковано:
6 Березня, 2020

Цікава подія відбулася у світі друкованого слова на Тернопіллі. Започаткувала свою діяльність ГО «Тернопільський читальний клуб». Це реалізація громадської ініціативи трьох небайдужих любителів книги: Івана Білаха, Юрія Ковалькова, Василя Тараса. Саме за їхньої підтримки відбулася презентація нової книги нашого краянина Степана Галябарди «Моя душа для вашої співає».

Захід відбувся у гостинній світлиці бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля», куди зійшлися друзі і шанувальники творчості згаданого поета, автора відомої пісні «Яворина». Серед них народний артист України В’ячеслав Хім’як та співак і композитор Василь Дунець. Степан Галябарда з теплотою у серці згадував про своє дитинство, юність, студентську чернівецьку пору (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича), творче змужніння. Особливим надихом для нього, до слова, стали тоді поети шістдесятники: Ліна Костенко, Микола Вінграновський, Іван Драч, два Василі – Симоненко і Стус. Залишаються для нього й досі. Особливо ж – Ліна Костенко, яка була необхідною для душі, а сьогодні на часі – Василь Стус. У запропонованій книзі (Астон) громадянська і патріотична лірика, поезії про кохання.

Із душевним щемом згадував поет зустріч із Назарієм Яремчуком, історію написання пісні «Яворина». Знаковим було те, що зустріч із Галябардою відбулася в день народження Володимира Івасюка, батько якого навчав в університеті Степана літературі. А коли вони зустрілись, то Михайло Івасюк, важко зітхнувши, мовив: «Ех, Степане, шкода, що Володя не дожив до цих днів, ви могли б щось створити разом».  На життєвій ниві поета було чимало всіляких труднощів та перипетій, але він завжди пам’ятав материнську настанову: «Не стій нікому в ласці».

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Галябарда, #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: