Учасник Революції гідності та АТО художник з села Яблунів пише картини про Майдан

Опубліковано:
5 Березня, 2020

Тематичну виставку картин “Пензлі історії” художника з села Яблунів Степана Ядловського односельці та гості побачили під час виступу патріотичного гуртка “Соколи” “Ваші крила нас оберігають”, присвяченого пам’яті “Небесної сотні”.

Картини художник пише, згадуючи події з нещодавного минулого. Степан був активним учасником Революції Гідності. Своїми картинами карбує історію “Майдану” 2013-14 років, кожна з них має власне емоційне забарвлення. На картинах протест обурених людей проти системи, палаючі шини, відображено час, коли зброєю стали палки, каміння і міцний дух. Є полотно, присвячене усім батькам і людям, що втратили найдорожчих людей, і картини, присівячені збереженню пам’яті тих бурхливих днів. “Це – моя кімната, де я жив під час подій на Майдані,” розказує художник, – мій наплічник, захисні окуляри для очей, ці дні неможливо забути”. Степан Ядловський закінчив Ужгородське училище прикладного мистецтва. Творить у рідному селі. Разом зі школярами займається соціальним підприємництвом – виготовляють магніти з зображенням гербу рідного Яблунова. Виставку картин художника можна побачити у Копиченцях. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #картина, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #Ядловський
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: