Контроль переатестації прокурорів: громадські організації Тернопільщини надіслали звернення генпрокурору Рябошапці

05.03.2020 12:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільська обласна організація політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» спільно з сімома громадськими організаціями Тернопільщини надіслали звернення до Генерального прокурора України Руслана Рябошапки.

Вони вимагають у рамах атестації чинних прокурорів регіональних прокуратур направити на поліграф осіб, які можуть мати родинні зв’язки у судових, правоохоронних, податкових та інших органах. Окрім цього, у зверненні представники громадських організацій просять додатково вивчити можливі корупційні зв’язки цих осіб з їх родичами, або використання ними посад для взаємного прикриття можливих корупційних діянь. Також просять генпрокурора забезпечити всебічний контроль під час переатестації прокурорів обласних прокуратур.

Голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексій Станько каже, громадські активісти просять людей повідомляти про факти корупції у діянні прокурорів, які зараз проходять атестацію.

– Стосовно прокурорів, які будуть допущені до заключного етапу атестації, здійснюватиметься перевірка на доброчесність. Вона включатиме встановлення відповідності витрат і майна прокурора та членів його сім’ї задекларованим доходам, а також перевірку поведінки посадовця за вимогам професійної етики. Ми представники громадськості, просимо людей не зволікати та інформувати атестаційні комісії про відомі злочини й корупційні діяння прокурорів, які зараз проходять переатестацію, тобто зі своєї сторони здійснювати громадський контроль у переатестації, – пояснив Олексій Станько.

Звернення до генпрокурора підписали: Тернопільська обласна організація політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”»; ГО «Громадська люстраційна рада Тернопільщини»; ГО «Громадський спротив корупції»; ГО «Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО»; ГО «Всеукраїнське об'єднання Тернопільські підсумки»; ГО «Молодіжна Хвиля»; ВГО «Всеукраїнський центр по боротьбі з корупцією».

88236400 213358169906880 1262446237261496320 n 1

88236464 206275384066827 6819061366167437312 n


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі