На Тернопільщині прокуратура вимагає визнати факт припинення права користуватись землею вартістю 6 млн грн

Опубліковано:
4 Березня, 2020

Чортківською місцевою прокуратурою до районного суду подано заяву в інтересах держави в особі однієї з сільських рад про встановлення  факту припинення права постійного користування земельної ділянки загальною площею 15га вартістю 6 млн грн.

Встановлено, що рішенням сесії Чортківської районної ради від 6 жовтня 1992 року особі передано в постійне користування земельну ділянку сільськогосподарського призначення, площею 15 га, із земель запасу сільської ради Чортківського району для створення селянського (фермерського) господарства.

На підставі вказаного рішення, громадянин отримав державний акт на право постійного користування землею. Площа земельної ділянки, переданої у постійне користування, згідно Державного акту становила 15 га.

І хоча користувач ділянки помер ще у 2014 році, проте сільська рада будучи органом, уповноваженим на виконання функцій держави, жодних дій щодо припинення права постійного користування земельною ділянкою впродовж тривалого часу не вжила. Оскільки юридичне збереження права постійного користування  земельною ділянкою за особою унеможливлює законне розпорядження цією ділянкою та використання її за призначенням, призводить до недоотримання відповідних доходів до місцевого бюджету, прокуратура звернулась із відповідною заявою до суду.

Чортківським районним  судом відкрито провадження у справі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ділянка, #земля прокуратура, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: